Consumentenbond start beltegoedpetitie

Het is onzin dat tegoeden voor bellen, sms'en en internetten al na een maand vervallen. Dat vindt de Consumentenbond, die wil het tegoed dat bij alle mobiele abonnementen minimaal een jaar houdbaar blijft. Omdat providers deze oproep blijven negeren, start de Consumentenbond de petitie 'Beltegoed, mijn tegoed is van mij'.

Mobiele bellers roepen met het tekenen van de petitie de Tweede Kamer op een einde te maken aan het vervallen van tegoeden.

Ruim tienduizend consumenten verstuurden begin 2012 een kaart naar hun provider, met de boodschap dat ze een jaar de tijd kregen naar hun klanten te luisteren. De belangrijkste wensen van consumenten - afrekenen per seconde en houdbaarheid van tegoeden - zijn echter altijd nog niet ingewilligd.

Wie zijn tegoed niet opmaakt, is het restant aan het einde van de maand kwijt, terwijl er wel voor is betaald. En wie meer verbruikt dan zijn tegoed, kan dan niet het restant van de vorige maand gebruiken. "Dit is extra zuur, omdat het buitenbundeltarief soms drie keer zo hoog is als het binnenbundeltarief", vindt Consumentenbond-directeur Bart Combée. "Het risico is dat consumenten voor de zekerheid een veel te ruime bundel nemen, wat niet nodig zou zijn als tegoeden een jaar houdbaar zijn."


Consumentenbond start beltegoedpetitie (Foto: Novum)