Kunstenaar kan niet tellen

Een deel van de kunstenaars lijkt, op basis van de 'kunst' die ze produceren, iets teveel DNA gemeen te hebben met chimpansees. Eén kunstenaar heeft nu korte metten gemaakt met dat stereotype. Immers, zelfs chimpansees hebben niet zoveel moeite met tellen als hij.

De Belgische gemeente De Panne bestelde namelijk een kunstwerk van Norbert Attard, een Maltese kunstenaar. Deze besloot de gemeente voor 100.000 euro een kunstwerk aan te smeren dat bestaat uit een paar betonblokken waarop de reeks van Fibonacci staat.

Nou is het uitvinden van Fibonaccinummers geen wiskundig hoogstandje: een Fibonaccinummer is een optelsom van de twee voorgaande Fibonaccinummers, beginnende bij 1+1.  Toch wist Attard het te verknallen: 1.597 en 2.584 zijn volgens hem samen 4.541, terwijl dat volgens het calculatorhorloge van uw nederige verslaggever 4.181 is.

De burgemeester van De Panne kan er niet om lachen, en wil dat Attard het kunstwerk komt verbeteren. Attard is dat echter niet van plan, zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad: "Het is inderdaad een kunstwerk over perfectie en oneindigheid, maar het is door een mens gemaakt, dus staat er een foutje in. Op zich past het dus perfect bij wat ik wilde zeggen."

Waarom ze niet gewoon voor een afbeelding van Mohammed hebben gekozen om perfectie uit te beelden, is op de redactie onbekend.Waarom ze niet gewoon voor een afbeelding van Mohammed hebben gekozen
om perfectie uit te beelden, is op de redactie onbekend.