Van Bommel: "Sfeer bij Milan mooier dan bij Barcelona"

Woensdagavond strijden AC Milan en FC Barcelona om een ticket voor de kwartfinale van de Champions League. Mark van Bommel volgt het duel met grote belangstelling.

De routinier van PSV stond in zijn rijke loopbaan bij beide clubs onder contract. Aan Milan hield hij de beste herinneringen over. "Omdat ik daar de meeste waardering heb gekregen van de mensen binnen en buiten de lijnen", stak hij van wal tegenover het radioprogramma van Voetbal International. "AC Milan is gewoon een hele mooie, warme club. De omstandigheden en de sfeer in het stadion bij Milan waren mooier dan bij Barcelona."

Zijn tijd in Milaan heeft een diepe indruk achtergelaten bij de Limburger. "Hoe de mensen in Italië het voetbal beleven is onbeschrijflijk. In Spanje is dat ook zo, maar daar heb je meer theaterpubliek. De fans zijn rustiger en ook wat ouder."

Ook nu, bijna een jaar na zijn vertrek uit de modestad, onderhoudt Van Bommel nog contact met mensen van de club. "Maar niet alleen met de spelers, ook met de andere mensen die elke dag op de club zijn. Materiaalmannen, koks, obers, de wasjuffrouw. Het was daar een hele mooie tijd."

Wat betreft de dubbele ontmoeting in het kampioenenbal dicht de middenvelder de Milanezen een goede kans toe. "Milan zal op de verdediging leunen en Barça probeert daar dan doorheen te komen. Maar ze hebben het wel traditioneel moeilijk tegen Milan, dat hebben we vorig jaar gezien. Barça is natuurlijk wel de favoriet."