Christian Bale beklimt Mount Everest

Christian Bale hoopt de hoofdrol te gaan spelen in de rampenfilm Everest. De film gaat over drie desastreuze expedities naar de Mount Everest die in 1996 zorgden voor de dodelijkste dag op de beroemde berg. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Welke rol de Amerikaanse acteur zou spelen in het klimdrama is nog niet bekend. De 39-jarige Bale, die Batman speelde in Christopher Nolans Dark Knight-trilogie, heeft nog niet getekend.

Het scenario van Everest is gebaseerd op journalistieke verslagen en gesprekken met overlevenden. Het drama wordt geregisseerd door de IJslandse Baltasar Kormákur, die in 2000 doorbrak met zijn romantische komedie 101 Reykjavík.

Tijdens de beklimmingtocht in 1996 werden de drie groepen getroffen door een onverwachte storm. Toen de weersomstandigheden stabiliseerden, hadden acht bergbeklimmers de dood gevonden. De Mount Everest ligt op de grens van Nepal en Tibet.

Everest is niet de enige film die wordt gemaakt over de beroemde berg in de Himalaya. Regisseur Doug Liman werkt aan een film over Sir George Mallory die in de jaren twintig van de vorige eeuw probeerde de berg als eerste te beklimmen. Tijdens de vierde poging vond hij de dood.