Jennifer Lawrence tekent weer voor Russell

Jennifer Lawrence heeft voor de tweede keer deze week een rol te pakken in een film van haar Silver Linings Playbook-regisseur David O. Russell. De actrice heeft getekend voor zijn drama The End of the Earth, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Eerder werd bekend dat ze ook in Russells thriller gaat spelen over het Abscam-onderzoek dat de FBI in de jaren zeventig en tachtig uitvoerde. Daar gaat de regisseur eerst mee aan de slag. Als hij dat filmproject heeft afgerond, kan hij beginnen met The End of the Earth.

Die film wordt een op de waarheid gebaseerd episch drama over de oliemagnaat Ernest Marland die alles kwijtraakt als zijn affaire aan het licht komt. Het scenario wordt geschreven door Argo-scenarist Chris Terrio. Welke rol Jennifer Lawrence heeft, is nog niet bekend.

De 22-jarige Lawrence maakt zondagnacht kans op een Oscar voor haar rol als ex-seksverslaafde in de tragikomedie Silver Linings Playbook. "Door Jennifers zelfspot voelt iedereen op de set zich op zijn gemak", zegt Russell in een verklaring. "Het acteren kost haar geen moeite, het ziet er heel simpel uit bij haar."

De nog titelloze thriller waar Lawrence eerder deze week voor tekende gaat over het corruptieonderzoek Abscam dat de FBI in de jaren zeventig begon en een politiek slagveld werd. Lawrence heeft een cameo in de film met Bradley Cooper en Christian Bale in de hoofdrollen.


Jennifer Lawrence tekent weer voor Russell (Foto: Novum)