Meeste clubs tevreden over arbitrage

De meeste clubs in de eredivisie zijn tevreden over de scheidsrechters in het betaald voetbal. Ze delen niet de zorgen van PSV, de club die deze week zelfs een brief stuurde naar de KNVB om zich beklagen over het niveau. Dat meldt AD Sportwereld woensdag op basis van een enquête onder de eredivisieclubs.

De algemene conclusie na een rondgang langs de clubs luidt dat er wel kritiek is op de scheidsrechters, maar dat er geen sprake is van een zorgwekkende situatie.

De KNVB kondigde dinsdag een gesprek aan met alle belangenorganisaties over de gedragsregels in het voetbal. Directe aanleiding is de luide kritiek op de arbitrage van de afgelopen weken. De KNVB hamerde na de gewelddadige dood van de Almeerse grensrechter Richard Nieuwenhuizen juist op meer respect in het voetbal.

AD Sportwereld laat onder anderen directielid Raymond Salomon van Feyenooord aan het woord. "Natuurlijk worden er fouten gemaakt, maar dat is van alle tijden. Wij zijn ervan overtuigd dat de scheidsrechters naar eer en geweten fluiten." Trainer Frank de Boer van Ajax zegt: "Wij hebben het er nog niet over gehad. Het staat bij ons niet hoog op de agenda."