Minister Timmermans bezoekt Indonesië

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) brengt woensdag en donderdag een bezoek aan Indonesië. Het bezoek moet een nieuwe impuls geven aan de relatie met Indonesië, zo stelt het ministerie in een verklaring.

Timmermans spreekt woensdag met de vicegouverneur van Jakarta onder andere over overstromingsproblemen. Nederland adviseert Indonesië sinds 2007 over de aanpak van overstromingen. "Dit is een gigantische klus waarbij Nederlandse bedrijven een belangrijke rol spelen. Geen land kan dit beter dan Nederland", aldus de minister in een verklaring.

Donderdag heeft Timmermans onder meer een ontmoeting met de Indonesische minister van Buitenlandse Zaken Marty Natalegawa. Later dit jaar zullen meer ministers naar Indonesië reizen. In het najaar bezoekt premier Rutte het land mogelijk met een handelsdelegatie.

Vorige zomer raakte de relatie tussen Nederland en Indonesië bekoeld doordat het land afzag van de aankoop van Nederlandse tanks. Nederland liep daarmee een fors bedrag mis.