[CL] Uitslagen achtste finales (19/02/2013)

Vanavond werden in de Champions League weer twee duels gespeeld in de achtste finale. Arsenal verloor thuis met 1-3 van Bayern München en FC Porto gaat met een 1-0 voorsprong naar Málaga om de terugwedstrijd te spelen.

Arsenal – Bayern München

Bayern, dat startte zonder Arjen Robben, zat in het duel al snel op rozen. Al na zeven minuten schoot Kroos de Duitsers na een 0-1 voorsprong, waarna Müller na een kwart duel de stand verdubbelde door uit de rebound te scoren. Vlak voor rust verzuimde Mankuzic de 0-3 op het bord te zetten door naast te koppen.

Na rust kwam Arsenal even iets onder de druk van Bayern uit en dat leverde direct een goal op via Podolski, die hulp kreeg van keeper Neuer die over de bal heen dook. Daarna golfde het spel over en weer. Kroos zag een bal uit de kruising gehaald worden, terwijl Giroud van dichtbij op Neuer schoot. Het was echter Mandzukic die het duel besliste door een klein kwartier voor tijd de 1-3 te scoren.

Arsenal

1 - 3

Bayern München

55' Podolski    7' Kroos
 21' Müller
 77' Mandzukic

Gele kaart: Vermaelen, Sagna, Arteta, Podolski, Ramsey (Arsenal), Schweinsteiger, Müller, Lahm (Bayern München)

FC Porto - Málaga

Porto had in het eigen stadion het beste van het spel in de eerste helft. Echter resulteerde het alleen in enkele kansjes voor Izmailov en Fernando maar beiden wisten het net niet te vinden. Vlak na rust was het echter wel raak toen Montinho, die randje buitenspel stond, werd vrijgespeeld en de 1-0 binnenschoot.

Na de goal bleef Porto de sterkste in het duel, maar tot grote kansen wist de ploeg niet meer te komen. Málaga bleek onmachtig om aanvallend iets in te brengen.