FOK!filmtips van de dag: Crash

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Teufelskicker gaat over Moritz die gek is op voetbal en het gebouwtje van de voetbalvereniging SV Hulstorf, waar zijn vader tevens de trainer van is. Moritz is hier meestal te vinden. Hij krijgt het zwaar te verduren wanneer zijn ouders uit elkaar gaan en hij samen met zijn moeder, die niet van voetbal houdt, moet intrekken bij zijn vervelende opa Rudi. Bij hen in de buurt woont ook de rijkeluiszoon Mark, de ster van de lokale voetbalclub VfB Eichstädt. Mark heeft het echter niet zo op Moritz, maar Moritz maakt al snel veel nieuwe vrienden. Ze besluiten met z'n allen een oude sportclub nieuw leven in te blazen, met Rudi als coach. Dan blijkt dat Rudi vroeger zelf bij deze club gevoetbald heeft, en dat hij een goede speler was. Na hun eerste belangrijke competitiewedstrijd verschijnt de vader van Moritz plotseling. Nederland 3 zendt deze film uit om 15:30.

Het drama Crash geeft een provocerende kijk op de gecompliceerde problemen rondom de rassenconflicten in de Verenigde Staten. Het is de eerste grote speelfilm van schrijver, producent en regisseur Paul Haggis, die eerder het script van Clint Eastwoods Million Dollar Baby schreef. Hoofdrollen zijn voor Sandra Bullock , Matt Dillon, Don Cheadle, Brendan Fraser en Thandie Newton. Crash heeft in 2006 drie Oscars in de wacht gesleept: Beste Film, Originele Script en Montage. Om 20:30 op RTL8.

Ted raakt tijdens zijn pubertijd verliefd op de mooie Mary, maar verliest haar uit het oog. Jaren later heeft Ted nog steeds gevoelens voor haar. Om weer met Mary in contact te komen, besluit hij om een privé detective in te huren om haar op te sporen. Al gauw blijkt echter dat Ted niet de enige is die verliefd is op Mary.

There's Something About Mary werd geregisseerd door de gebroeders Farrelly. De film werd in de Verenigde Staten een daverend succes en deed ook de Nederlandse kassa's rinkelen. Stiller werd met deze film pas echt goed bekend bij het grote publiek en tevens liet Matt Dillon zijn grappige kant zien. Een must voor liefhebbers van aanstekelijke humor en hilarische situaties. Op RTL5 om 22:35.

Je kan vanavond ook nog kijken naar 50 First Dates, A Knight’s Tale, Star Trek III: The Search for Spock en Rounders