Moslims doden moslims in Pakistan

Een bomexplosie in Pakistan heeft zaterdag het leven gekost aan zeker 47 mensen. Dat heeft de politie laten weten.

De bom ging af in een sjiitisch gebied in de stad Quetta, in het westen van het land. Volgens de politie zitten fanatieke soennitische moslims achter de aanslag. De meeste slachtoffers zouden sjiieten zijn.

Vorige maand kwamen bij een serie aanslagen in Pakistan minstens 101 mensen om het leven. Quetta werd ook toen opgeschrikt door drie bomexplosies.

Update 8.40 uur:
Het dodental is inmiddels fors opgelopen. Zeker 80 mensen zouden zijn omgekomen. Dat heeft de politie zondag laten weten.

Onder de slachtoffers zijn ook vrouwen en kinderen. Zondag lagen nog tientallen mensen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Door de kracht van de explosie zijn ook gebouwen beschadigd geraakt.

De bom, springstof in een watertank, ging af op een drukke markt in een sjiitisch deel van de stad. De soennitische militante groep Lashkar-e-Jhangvi eiste de verantwoordelijkheid op. Die beweging zat ook achter een serie aanslagen in Quetta die vorige maand ruim 100 mensen het leven kostte.

De Pakistaanse regering veroordeelde de aanslag. Het provinciebestuur kondigde voor zondag een dag van nationale rouw aan. De Pakistaanse bevolking van 190 miljoen mensen bestaat voor ongeveer een vijfde uit sjiieten.