Superman rijdt tuin aan gort

Een als Superman verklede man uit Budel is dinsdagnacht aangehouden, nadat hij met zijn auto een tuin had vernield en er daarna vandoor was gegaan. De 22-jarige man met blauw-rode outfit klom na het ongeval over een schutting, om vervolgens doodleuk in een vijver te belanden, meldt de politie woensdag.

Het voorval vond rond 02.00 uur plaats. Agenten waren kort daarvoor gepasseerd door een auto die met hoge snelheid over de weg vloog. Even later zagen de agenten het voertuig in de vernielde tuin bij een woning in de Willem de Zwijgerlaan staan. De auto was leeg, de verlichting en de radio stonden nog aan.

Met hulp van omwonenden wisten de agenten te achterhalen dat iemand over de schutting van een tuin was geklommen en vervolgens in een vijver was beland. De agenten troffen de verklede man uiteindelijk aan op de schutting van een tuin.

De vermoedelijke carnavalsvierder is meegenomen naar een politiebureau. Hij heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Hij heeft geen nachtje hoeven door te brengen in een telefooncel.