Documentaire onthult alles over Backstreet Boys

Stephen Kijak gaat een documentaire regisseren over de Amerikaanse band Backstreet Boys. De bandleden willen dat het een onthullende documentaire wordt, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De film gaat over het prille begin van de vijf jongens die de Backstreet Boys vormden en een van de bekendste boybands van de wereld werden. "Wat me aantrok in dit project is dat ze heel open zijn en bereid zijn zich kwetsbaar op te stellen", zegt Kijak in een verklaring. De regisseur is fan van de jongens. "Ze vertrouwen op het filmteam."

Kijak maakte eerder documentaires over muzikant Scott Walker en The Rolling Stones. Zijn film over Nick Carter, Brian Littrell, AJ McLean, Howie Dorough en Kevin Richardson moet in de herfst uitkomen. De documentaire is ook bedoeld voor de bioscoop.

De Backstreet Boys werd twintig jaar opgericht door Lou Pearlman, die een New Kids on the Block-achtige band wilde vormen. Twee jaar later hadden de jongens hun eerste hit met We've Got it Goin' On. Bandlid Kevin Richardson verliet de groep in 2006, maar sloot zich vorig jaar weer aan bij de Backstreet Boys. De band is bezig met een nieuw album en gaat waarschijnlijk ook weer toeren.

Documentaire onthult alles over Backstreet Boys (Foto: Novum)
Documentaire onthult alles over Backstreet Boys (Foto: Novum)