Vrouw neemt kinderen voor het geld

Na een Britse uitzuigster die een kind nam zodat ze een cosmetische operatie kon ondergaan, hebben we vandaag een andere Britse parasiet. Sara Hesmonhalgh, moeder van twee kinderen, nam haar kinderen zodat ze alles gratis en op kosten van de belastingbetaler zou krijgen.

Sara was in haar laatste jaar op school al bezig met het plannen van haar eerste kind. Ze beviel op haar zestiende van haar zoontje Charlie. "Voor mij en veel van mijn vriendinnen op school was het krijgen van een kind de enige manier om onder een lullig baantje met een minimumloon uit te komen."

Het was voor Sara dan ook geen liefde op het eerste gezicht na de bevalling. "Het was wel moeilijk om een band met Charlie te krijgen. Hij is geboren zodat ik geld kreeg om van te leven. En dat is gelukt." Binnen een paar weken had Sara een appartement, een uitkering, belastingvoordelen en werd haar huur voor haar betaald.

Toen Charlie bijna zeven jaar oud was kwam Sara tot de conclusie dat ze snel voor nog een kind moest zorgen. Ze zou dan minder geld krijgen en gewoon een werkeloosheidsuitkering krijgen. Dat zou haar flink minder geld opleveren. Ze besloot opnieuw zwanger te worden en kreeg zes maanden geleden een gezonde dochter die ze 'Summer' noemde. Haar plan had wederom gewerkt en bracht haar inkomen voor haar kinderen van 130 pond per week naar ruim 200 pond.

Haar vriend was werkzaam als loodgieter maar zit momenteel ziek thuis vanwege een drugsprobleem. Uiteraard claimt en krijgt hij daar geld voor. Dat het werkt om kinderen te krijgen voor het geld blijkt wel uit de inrichting van het appartement. Naast een 42 inch flatscreen heeft Sara onlangs een nieuwe laptop van 400 pond en een PSP van 120 pond gekocht. De PSP is voor haar zoontje, die kan hij mooi gebruiken met zijn Playstation 3.

De nieuwe laptop is niet zomaar voor de lol gekocht. Sara heeft de laptop nodig om online te kunnen pokeren. Dat is namelijk de uitlaatklep voor de diplomaloze moeder. "Ik win niet altijd maar laatst won ik 50 pond." Sara is van mening dat ze helemaal niets fout doet. "Mensen noemen mij een schooier maar dat boeit mij niet. Iedereen doet het."