Willem-Alexander keurt 'koningslied' Dries goed

Dries Roelvink heeft voor zijn 'koningslied' de zegen gekregen van prins Willem-Alexander. "We maken ons nu op voor de clipopnames op de Dam aankomende vrijdag", vertelt de volkszanger aan Novum Nieuws. Hij maakte het lied omdat Willem-Alexander in april koning wordt.

De kroonprins heeft via de Rijksvoorlichtingsdienst zijn goedkeuring gegeven om archiefbeelden van hem te gebruiken, als deze maar niet in privésfeer zijn gemaakt. Willem-Alexander heeft volgens de zanger persoonlijk besloten dat Dries materiaal mag gebruiken. "Dat was een vreemd idee", zegt Dries. "Ik zag al voor me dat de koning in een kamertje naar mijn single zit te luisteren. Je kunt wel stellen dat het een droom is die uitkomt."

Roelvink zegt tevreden te zijn met het resultaat van de single en inmiddels is hij druk in de weer met het voorbereiden van de clip. "Misschien is Carel Kraayenhof, de bandoneonist op de bruiloft van het koninklijk paar, ook aanwezig. Wanneer hij tijd heeft, komt hij."

De fans van Roelvink zijn niet uitgenodigd op de Dam. "Het moet er niet te gezellig uitzien", legt hij uit. "Het wordt een serieuze clip, waarin beelden van Willem-Alexander verwerkt worden. Tijdens de opnames neem ik de houding aan die je hebt als je het volkslied zingt."

De grootste wens van Dries moet echter nog wel werkelijkheid worden. "Mijn grootste droom blijft nog steeds om het lied te mogen zingen tijdens de inhuldiging van de koning op de Dam", vertelt de zanger. "Ik voel me in de rug gesteund door de NOS, doordat ze een fragment van me hebben laten horen. Ze nemen het lied in ieder geval serieus. Nu maar hopen."