FOK!filmtips van de dag: Cool Runnings

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

One Dream. Four Jamaicans. Twenty Below Zero. Als je deze tagline leest, weet je het eigenlijk al. Toch? Meedoen is belangrijker dan winnen, het motto van de Olympische Spelen. Dat gold zeker voor het Jamaicaanse bobsleeteam tijdens de Spelen van 1988 in Calgary. Ze werden een inspiratiebron voor sporters over de hele wereld en regisseur John Turteltaub, die de film Cool Runnings over hun avontuur maakte. Om 20:30 te zien op Veronica.

Om 23:10 is op CANVASThe Staircase 2: The Last Chance te bekijken. Het vervolg op de documentairethiller The Staircase, een achtdelige miniserie die nauwgezet verslag deed van de gebeurtenissen, in en buiten de rechtszaal, na de raadselachtige dood van Kathleen Peterson. Waren de verwondingen waaraan ze bezweek het gevolg van een val van de trap, zoals haar echtgenoot Michael beweerde of was er sprake van geweld? Het zes uur durende feuilleton uit 2004 eindigde met Michael Petersons veroordeling tot levenslang voor moord met voorbedachten rade. In deze sequel pakken de makers de draad van het verhaal weer op wanneer Peterson in beroep gaat, nadat er gerede twijfels zijn gerezen over de betrouwbaarheid van de verklaringen van een getuige-deskundige. Acht jaar na zijn veroordeling gloort er voor Michael Peterson hoop op vrijlating. Maar terwijl zijn zoons en adoptiedochters zich nog even trouw achter hem scharen, heeft zijn stiefdochter Caitlin haar geloof in zijn onschuld inmiddels verloren. Behalve van de perikelen in de familie geeft de film een beeld van de Amerikaanse rechtsspraak, waarin, al dan niet zelfbenoemde, experts een cruciale rol spelen bij de interpretatie van het bewijsmateriaal. The Staircase 2 voegt een nieuw en onthullend hoofdstuk toe aan dit bloedstollende epos.

De bemanning van een ruimteschip landt op Mars om op zoek te gaan naar een onuitputtelijke energiebron. Het team vermoedt dat de bron diep onder de grond verborgen zit. Wanneer op de planeet een oorlog uitbreekt tussen de bewakers van de Hoge Priester en de strijders van de Hoge Priesteres, staat elk bemanningslid voor een keuze: de vrede sluiten met of de aanval openen op de planeet aarde. Crimson Force om 00:00 te zien op RTL7.

Crimson Force