Drugsfabriek ontdekt in Tilburg

De politie heeft dinsdagnacht in Tilburg een professionele drugsfabriek ontdekt dankzij rookontwikkeling. Van brand bleek geen sprake. De rook was afkomstig van een 'ongecontroleerde uitdamping van chemische stoffen bij de opslag van afvalresten'. Niemand is gewond geraakt. Een 59-jarige man is opgepakt, meldt de politie.

De hulpdiensten werden rond 01.30 uur gewaarschuwd dat mogelijk een brand woedde in een loods en woning op een bedrijventerrein aan de Dijksterhuisstraat. De politie zette het bedrijventerrein af. Metingen hebben uitgewezen dat er in de buitenlucht niet meer gevaarlijke stoffen zitten dan normaal.

Experts zijn woensdagmiddag nog bezig met het ontmantelen van het drugslaboratorium. De verwachting is dat zij nog tot de avond nodig hebben. In de fabriek stonden volgens de politie een flinke voorraad chemische stoffen en gasflessen. Onderzoek moet nog uitwijzen om wat voor stoffen het precies gaat.

De 59-jarige gearresteerde verdachte bleek een vuurwapen bij zich te dragen. Hij is in een cel gezet voor het overtreden van de Opiumwet.

De experts die het laboratorium ontmantelen zouden woensdag eigenlijk een training houden. Deze landelijke oefendag is verplaatst naar de drugsfabriek, om onder reële omstandigheden te oefenen. Daarbij werd, in het kader van de oefening, ook een complete ontsmettingsstraat ingericht en wordt gewerkt in gasdrukpakken.