Einde in zicht voor Axl Rose vs Activision-rechtszaak

Het ziet er naar uit dat er binnenkort een einde gaat komen in het juridische gevecht tussen Gun N' Roses-zanger Axl Rose en gameuitgever Activision. In 2010 spande Axl Rose een rechtszaak aan tegen de uitgever aan voor twintig miljoen dollar wegens contractbreuk.

De reden van de rechtszaak is het spel Guitar Hero III: Legends of Rock en een nooit gemaakte Guns N' Roses-versie van Guitar Hero. Volgens de zanger zou hij in 2007 Activision alleen de rechten voor het gebruik van het nummer Welcome to the Jungle hebben gegeven als voormalig gitarist Slash niet in het spel zou voorkomen. Slash en Axl Rose leven al jaren in onmin met elkaar.

Toen Activision wel degelijk een gelijkenis van Slash heeft gebruikt zou de uitgever Axl Rose als compensatie een Guns N' Roses-versie van Guitar Hero hebben beloofd. Toen deze versie niet verscheen besloot Axl Rose om Activision in 2010 aan te klagen voor contactbreuk en een claim neer te leggen van twintig miljoen dollar.

Een rechter in Los Angeles heeft de zaak nu in behandeling. Helaas voor Rose lijkt het er op dat de rechter in zijn nadeel gaat beslissen. De rechter heeft aangegeven dat al het ingebrachte bewijs in het voordeel is van Activision. De definitieve uitspraak wordt binnen een paar weken verwacht.