Celstraffen voor wereldwijd drugsdealen per post

Twee mannen die bijna twee jaar lang veelvuldig pakketjes met drugs per post verstuurden naar klanten over de hele wereld zijn dinsdag door de rechtbank van Arnhem veroordeeld tot celstraffen. Een 41-jarige man uit Wijchen moet 4,5 jaar de cel in. Zijn 30-jarige kompaan uit Nijmegen kreeg 3,5 jaar cel. De straffen zijn gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De mannen verkochten tussen 1 januari 2010 en 7 februari vorig jaar bijna elke mogelijke soort soft- en harddrugs. Hun klantenkring bouwden zij op door via internet. In totaal stond het duo in contact met afnemers uit meer dan twintig landen, waaronder de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Canada. Wanneer klanten het geld hadden overgemaakt, werd de bestelde drugs per post verzonden.

Uit gegevens van geldtransactiekantoren Western Union en Moneygram blijkt dat het tweetal ruim een ton aan omzet had met hun drugshandel. Om het overgemaakte geld bij de kantoren in ontvangst te nemen gebruikten ze valse identiteitsbewijzen, waarvan ze er tientallen in bezit hadden.