Uitslag Super Bowl

Baltimore Ravens heeft zondag de Super Bowl gewonnen. In New Orleans besliste coach John Harbaugh de strijd met zijn broertje Jim, de coach van San Francisco 49ers in zijn voordeel: 34-31. De Ravens liepen uit naar een 28-6 voorsprong voor het licht uitviel. De 49ers kwamen daarna sterk terug, maar strandden op drie punten.

Hoewel de 49ers voor velen de favorieten waren voor de zege, kenden de Ravens een bliksemstart. Al na anderhalve minuut scoorde de ploeg uit Baltimore toen Anquan Boldin door zijn quarterback Joe Flacco in de endzone werd gevonden.

Ook in het tweede kwart hadden de Ravens het hoogste woord. Dennis Pitta en Jacoby Jones scoorden touchdowns zodat Baltimore de 49ers op een 21-3 achterstand zette. Net als in het eerste kwart kwam San Francisco niet verder dan een field goal van David Akers: 21-6.

Waar de Californiërs hoopten na rust opnieuw te kunnen beginnen, waren het de Ravens die hun suprematie voortzetten. Direct vanaf de aftrap was er een nieuwe touchdown. Jones ving de bal in zijn eigen endzone en spurtte 108 yards naar de overkant van het veld.

Vlak daarna viel het licht in de Superdome plotseling uit omdat een transformator de geest had gegeven. Na meer dan een halfuur wachten was het probleem opgelost en kon de wedstrijd verder.

De 49ers namen onder leiding van quarterback Colin Kaepernick aanvallend iets meer risico en via Michael Crabtree en Frank Gore scoorde de ploeg twee touchdowns. Na een fieldgoal was het gat nog maar vijf punten: 23-28.

In het vierde kwart scoorde Baltimore een fieldgoal, maar een touchdown van Kaepernick bracht de ploegen tot op twee punten van elkaar. Een poging tot een tweepuntsconversie van de 49ers mislukte echter, waarna een aanval van de Ravens in een fieldgoal eindigde: 34-29.

De volgende aanval van de 49ers strandde op de zevenyardlijn. Baltimore deed er vervolgens alles aan om de klok naar nul te brengen. Daarbij incasseerde de ploeg een safety, waarbij de man met de bal in de eigen endzone over de lijn werd geduwd. De stand kwam daardoor op 34-31, maar daar bleef het bij.

Ravens winnen Super Bowl van 49ers in thriller (Foto: Novum)