Voorzitter FNV Bouw vertrok om strafzaak

Voorzitter van FNV Bouw Willem Linders die donderdag opstapte deed dat omdat er een strafzaak tegen hem liep. Dat bevestigt een woordvoerder van de vakbond dinsdag na berichtgeving hierover in Brabantse kranten.

Dat er een zaak tegen de Linders liep, werd pas deze week bij de bond bekend. "Daarop zijn we met hem in gesprek gegaan en daar is uitgekomen dat hij opstapt", zegt de woordvoerder. Hij kon niet zeggen waar Linders van wordt verdacht. BN/De Stem meldt dat de 53-jarige Veghelaar in juni werd opgepakt voor het versturen van drie dreigbrieven naar een 79-jarige plaatsgenote. Hij probeerde volgens de krant geld bij haar af te persen. "Ik heb iets totaal verachtelijks gedaan en weet zelf niet waarom", zegt Linders in de krant. "Wat ik gedaan heb, is het tegenovergestelde van wie ik eigenlijk ben." Linders moet donderdag voor de rechtbank in Den Bosch verschijnen.

Linders was slechts twee weken in functie. Hij werd op 17 januari door de bondsraad verkozen tot voorzitter. Afgelopen donderdag meldde FNV Bouw dat hij zich wegens 'privéomstandigheden' gedwongen ziet te vertrekken.