'Belgen willen DNA-onderzoek in kasteelmoordzaak'

De Belgische justitie overweegt een DNA-onderzoek in Nederland in de zaak rond de zogenoemde kasteelmoord. Dat schrijven Belgische media donderdag.

Een van de daders van de moord op kasteelheer Stijn Saelens zou de Eindhovenaar Ronald van B. zijn, die inmiddels is overleden. De Belgische justitie is ervan overtuigd dat hij hulp kreeg van minstens een mededader. Justitie wil daarom het genetische materiaal van mensen in zijn omgeving vergelijken met sporen die in het kasteel zijn gevonden.

Saelens woonde in een kasteel in het Belgische Wingene. Hij verdween eind januari vorig jaar. Zijn vrouw trof in het kasteel een plas bloed, een kogelhuls en sleepsporen aan. Uiteindelijk werd Saelens' lichaam teruggevonden op het terrein van een vriend van zijn schoonvader.

De schoonvader en de zwager van Saelens zijn verdachten in de zaak. Zij zouden opdracht hebben gegeven voor de moord. Ook een andere Nederlander wordt verdacht van betrokkenheid bij het moordcomplot: de Eindhovenaar Tinus van W. Volgens de Belgische justitie moet de mededader van Van B. gezocht worden in zijn 'entourage'.