Rasmussen: "Ik gebruikte alles"

Michael Rasmussen gaat donderdag waarschijnlijk duidelijkheid verschaffen over zijn dopingverleden. De 38-jarige Deense renner heeft om 14.00 uur een persconferentie belegd in Herning. Dat melden Deense media, waaronder Sporten.dk. Hij zou gaan toegeven tussen 1998 en 2010 doping te hebben gebruikt.

Rasmussen werd tijdens de Tour de France van 2007 op staande voet ontslagen door zijn toenmalige werkgever Rabobank. Hij had gelogen over zijn whereabouts, de verblijfplaats van een renner. Vermoedelijk probeerde hij zich dopingcontroleurs van het lijf te houden. Over het ontslag loopt nog een rechtszaak tussen Rasmussen en de Raboploeg.

Na een schorsing van twee jaar vond de klimspecialist onderdak bij de kleine formatie Christina Watches-Onfone.

Update 14.20 uur

Michael Rasmussen heeft zojuist in een persconferentie het gebruik van doping toegegeven. "Ik heb dopingmiddelen gebruikt, epo, groeihormonen, insuline, cortisonen, bloedstransfusies. Ik heb alles aan de antidopingbeweging medegedeeld. Ik weet dat ik heb gelogen en bedrogen en wil de straf accepteren", aldus de Deense wielrenner, die toegaf van 1998 tot en met 2010 te hebben gebruikt.

In die periode (van 2003 tot 2007) reed Rasmussen in dienst van Rabobank. De 38-jarige Deen liet daarnaast weten dat hij zijn wielerloopbaan per direct beëindigt. "Ik deel mede dat ik stop met wielrennen en ga met de autoriteiten samenwerken om de grote dopingproblemen op te lossen."