Tjitske Reidinga gruwelt van Photoshop

Tjitske Reidinga wil niet dat haar foto's digitaal worden opgepoetst. De 40-jarige actrice, die onlangs nog een Style Award won, gruwelt van Photoshop. "Ik vind dat strak gepoetste en gephotoshopte vaak ontzettend lelijk", zegt ze voor de camera van Novum Nieuws.

"Tegenwoordig wordt alles gephotoshopt. Als je al een goede fotograaf hebt en je krijgt mooie kleren aan en er is goed licht, dan is het al zo veel. Dan vind ik dat er niet nog eens gepoetst moet worden", legt Reidinga haar standpunt uit.

De actrice, die onder meer te zien was in Gooische Vrouwen en Alles is Familie, vindt het vreemd dat haar verzoek tegenwoordig als statement wordt gezien. "Dat vind ik echt de omgekeerde wereld. Als je 30 of 40 of 50 bent, dan zie je er op een bepaalde manier uit. Als wij allemaal gaan denken dat je er als twintiger uit moet zien, vind ik dat helemaal geen goede boodschap."

Tjitske heeft niet het idee dat ze een lans breekt voor oudere vrouwen. "Ik weet niet of het de geschiedenisboeken in gaat, helemaal niet. Maar ik vind het wel belangrijk dat je gewoon kunt zijn wie je bent. Of je nou een paar rimpels hebt of niet, dat heeft niks te maken met wezenlijke schoonheid."