Wilders haalt uit naar Asscher

PVV-leider Geert Wilders heeft dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer fel uitgehaald naar minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA). Wilders zei Asscher verantwoordelijk te houden voor asociaal beleid.

Wilders mengde zich in een debat over de gesprekken over een sociaal akkoord tussen kabinet, vakbonden en werkgevers. "Mijn broek zakt bijna af als ik deze minister hoor praten over een sociaal akkoord", zei Wilders. "Hij is juist verantwoordelijk voor het meest asociale beleid dat Nederland ooit heeft gekend, met name ten aanzien van ouderen." Hij riep Asscher op te stoppen met 'babbelen over zogenaamd sociaal beleid' en in plaats daarvan de pensioenkortingen ongedaan te maken.

"Het lijkt me verstandig als de heer Wilders een broekriem aanschaft", repliceerde Asscher. "De mensen in het land verwachten van de regering dat we de overheidsfinanciën op orde brengen en zorgen dat Nederland weer kan groeien. Het gaat erom dat we afspraken maken die goed zijn voor het land."