Koolwijk weet niets van Duitse interesse

Ryan Koolwijk is niet op de hoogte van de vermeende belangstelling van het Duitse FC Augsburg. De boomlange middenvelder is dan ook niet bezig met een vertrek bij N.E.C.. Koolwijk wordt gevolgd door diverse clubs. Eén daarvan is Augsburg, de nummer zestien in de Bundesliga.

Toch is de middenvelder niet bezig met een mogelijke transfer. "Ik weet daar helemaal niks van", zei Koolwijk tegen Omroep Gelderland. "Ik blijft gewoon bij N.E.C.. Ik ga voor de zevende plek met NEC, zeker weten." De Nijmegenaren hopen dit seizoen wederom de play-offs voor Europees voetbal te bereiken. Vorig seizoen was rivaal Vitesse te sterk in de barrageduels. De streekgenoot is volgende week de tegenstander in De Goffert. N.E.C. tankte zondag vertrouwen voor de derby. Ondanks matig spel werd FC Groningen verslagen.

"We vonden dat we deze echt moesten pakken na enkele onnodige nederlagen", verklaart Koolwijk na afloop. "Na rust speelde Groningen meer de lange bal en daar hadden we het moeilijk mee. Maar na de 1-1 kwamen we beter in ons spel", besluit de middenvelder. N.E.C. staat na de 2-1 overwinning op de zevende plek.