Falkenburg en Boymans naar N.E.C., Ten Voorde naar NAC

N.E.C. huurt Erik Falkenburg en Ruud Boymans de rest van het seizoen van AZ. Het duo in Alkmaar nauwelijks kans op speeltijd en hopen zodoende in Nijmegen weer aan spelen toe te komen. Rick ten Voorde verhuist op zijn beurt tijdelijk van N.E.C. naar NAC Breda.

De komst van Falkenburg en Boymans werd zondag na de 2-1 overwinning op FC Groningen bekendgemaakt door de ploeg uit Nijmegen. Het tweetal moet maandag nog wel medisch worden gekeurd. N.E.C. had behoefte aan aanvallende versterkingen, aangezien Nick van der Velden mogelijk naar Thailand verkast. Daarnaast vertrekt Ten Voorde naar NAC.

De 21-jarige Ten Voorde zal het seizoen in Breda op huurbasis afmaken. "Hij is een spits die past bij onze manier van spelen", liet technisch directeur Jeffrey van Ass weten. "Het is dan ook absoluut geen diskwalificatie van onze huidige spelers, maar een versterking in de breedte."

Afgelopen seizoen werd Ten Voorde door N.E.C. aan RKC Waalwijk verhuurd. In 27 wedstrijden kwam hij destijds tot negen treffers. Dit seizoen scoorde hij driemaal in achttien duels.