Velthuizen: "We zijn een topteam in wording"

Piet Velthuizen was zondag zeer tevreden met de spectaculaire zege die Vitesse boekte op Ajax. De doelman zag zijn team in de slotfase helemaal terugkomen van een 0-2 achterstand. "Het vuur kwam los in de slotfase. Ajax had na de 1-2 niets meer te vertellen", meldde Velthuizen aan Eredivisie Live.

Ajax kwam in de 64e minuut op 0-2, maar gaf het daarna volledig uit handen. Na de aansluitingstreffer van Theo Janssen was er geen houden meer aan. Vitesse toonde met de zege aan nog niet afgeschreven te mogen worden als kampioenskandidaat. Vorige week verloor de club in Alkmaar met 4-1 van AZ. "Het was een wereld van verschil met vorige week tegen AZ. Die wisselende resultaten komen door jeugdigheid, we zijn een topteam in wording", was Velthuizens verklaring.

Donderdag is er alweer een nieuwe Vitesse - Ajax. Dan, noodgedwongen, in het stadion van FC Emmen. Van Velthuizen mag het bekertreffen een herhaling worden van zondag. "Straks in de beker moeten we beginnen zoals we de laatste twintig minuten speelden. Dat is het Vitesse dat we willen zien."