[FA Cup] Torres behoedt Chelsea voor blamage

Fernando Torres heeft met een late treffer een rampzalige bekerweek voor Chelsea voorkomen. De Spaanse spits maakte in de vierde ronde van de FA Cup acht minuten voor tijd de 2-2 bij het twee klassen lager acterende Brentford, waardoor beide ploegen binnenkort op herhaling moeten. Torres behoedde Chelsea met zijn goal voor een tweede bekeruitschakeling in vier dagen tijd. Woensdag bereikte Swansea City al ten koste van de Blues de League Cupfinale.

De Italiaan Marcello Trotta zette Brentford kort voor rust op voorsprong. Dat was verdiend, aangezien Chelsea vrijwel de gehele eerste helft niets creëerde. Uit het eerste grote gevaar maakte Oscar na de thee de gelijkmaker. De Braziliaan speelde zich prachtig vrij en mikte hoog in de bovenhoek raak.

Toch kon het Chelsea niet tot grootse daden inspireren. Sterker nog, na 73 minuten kwam de underdog opnieuw op voorsprong. Middenvelder Harry Forrester verschalkte vanaf de penaltystip goalie Ross Turnbull, die de strafschop had veroorzaakt. Het inbrengen van Demba Ba bleek uiteindelijk een goede zet voor Chelsea. De bonkige spits zette een minuut na zijn entree Torres aan het werk, die vervolgens hard raak schoot: 2-2.