Cornelisse: "Het was wel klaar bij Twente"

Tim Cornelisse is blij dat hij bij Willem II weer uitzicht heeft op speeltijd. De 34-jarige verdediger zat op een dood spoor bij FC Twente en besloot daarom te vertrekken. De Tilburgers staan onderaan in de Eredivisie, een verschil met de jaarlijkse titelstrijd waarin Twente zich mengt.

Toch heeft de vleugelverdediger geen spijt van zijn keuze. In Enschede zat Cornelisse vooral op de bank. "Je mag wel zeggen dat het bij FC Twente klaar was."

"Ik ben hartstikke blij een nieuwe kans te krijgen in de Eredivisie", verklaart de ervaren rechtsback tegenover het Algemeen Dagblad. "Het is absoluut een ander type voetbal dan bij Twente. Maar ik speelde in Enschede gewoon niet. Dus zo bezien is het een stap vooruit", aldus Cornelisse, die in 2011 tekende bij de Tukkers.

Twente nam de Alkmaarder over van FC Utrecht, waarvoor hij zes jaar onder contract stond. Daarvoor kwam Cornelisse uit voor TOP Oss, Anderlecht, RKC Waalwijk en Vitesse. Willem II speelt dit weekend bij Utrecht. De Tilburgers hebben twee punten minder dan VVV-Venlo. De Limburgers hebben wel één duel meer gespeeld.