Rienstra: "Ooit ook stap omhoog zetten"

Heracles Almelo nam onlangs afscheid van Samuel Armenteros en Willie Overtoom. Ben Rienstra houdt gemengde gevoelens over aan hun vertrek, maar wil zelf ook ooit weg. Armenteros en Overtoom waren na dit seizoen transfervrij. Heracles besloot daarom mee te werken aan een vertrek van het duo.

Armenteros tekende een contract bij Anderlecht en Overtoom keerde terug naar zijn oude club AZ. Verdediger Rienstra beseft dat het tweetal toe was aan iets nieuws. "Je gunt iedereen zo'n transfer."

"Aan ene kant is het voor Heracles een aderlating, maar anderzijds biedt het ook ruimte voor vers bloed", zegt de 22-jarige Rienstra in gesprek met Voetbal International. "Heracles heeft geld ontvangen voor de twee. Ik heb geen idee of daarmee nieuwe spelers worden gehaald."

De mandekker wil in de toekomst zijn geluk beproeven. "Ooit ga ik ook de stap omhoog zetten. Maar in voetbal kan je niets plannen. Mijn contract loopt tot medio 2014. Armenteros en Overtoom laten zien dat ik goed zit bij Heracles. Hier raak je niet in de vergetelheid", verklaart Rienstra, die met Heracles een lastige thuiswedstijd voor de boeg heeft: PSV komt zaterdag langs.