'N.E.C. haalt Falkenburg weg uit Alkmaar'

Erik Falkenburg verhuist van AZ naar N.E.C.. De middenvelder heeft in Alkmaar geen zicht op speeltijd en wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan de Nijmegenaren. Falkenburg kwam niet voor in de plannen van trainer Gertjan Verbeek. Dit seizoen kwam de middenvelder tot vijftien optredens, waarin hij drie keer scoorde.

De Leidenaar werd vooral gebruikt als invaller. Verbeek gaf onlangs aan dat Falkenburg net als aanvaller Ruud Boymans in aanmerking kwam voor een verhuurperiode. N.E.C. heeft volgens Voetbal International toegehapt. De Nijmegenaren huren Falkenburg tot het einde van dit seizoen. In het contract is ook een optie tot koop opgenomen. Falkenburg heeft bij AZ nog een contract tot medio 2014. De 24-jarige middenvelder verliet tweeënhalf jaar geleden Sparta Rotterdam voor Alkmaar.

Na de komst van Willie Overtoom (Heracles Almelo) gaf Verbeek groen licht voor een vertrek van Falkenburg. AZ haalt mogelijk ook de IJslander Aron Jóhansson naar Alkmaar. De verwachting is dat Jóhansson maandag wordt gepresenteerd. Boymans wordt overigens ook genoemd bij N.E.C.. De spits is ook niet in beeld bij AZ.