[WK Sprint] Groothuis rijdt tegen Koskela op 1000 meter

Titelverdediger Stefan Groothuis zal zaterdag op de eerste dag van het WK sprint in Salt Lake City op de 1000 meter aantreden tegen  de Fin Pekka Koskela. Dat heeft de loting bepaald. Beide titelkandidaten zijn ingedeeld in de achttiende en laatste rit. Voor Groothuis en Koskela zullen Michel Mulder samen met de Duitser Samuel Schwarz schaatsen en Hein Otterspeer vormt met de Zuid-Koreaan Tae-Bum Mo het zestiende koppel. 

Margot Boer neemt het bij de dames in de 16de rit van de kilometer op tegen de Chinese titelverdedigster Jing Yu. Topfavoriete Heather Richardson schaatst direct daarna in de laatste rit tegen Karolina Erbanova. Marrit Leenstra schaatst in rit veertien met de Canadese wereldrecordhoudster Christine Nesbitt.

De mannen en vrouwen beginnen de WK met de 500 meter. Op die afstand rijdt Groothuis in de zevende rit tegen de Canadees Tyler Derraugh. Otterspeer schaatst tegen de Japanner Keiichiro Nagashima, terwijl Michel Mulder in de slotrit het opneemt tegen de Fin Mika Poutala. Margot Boer schaatst ook op de halve kilometer tegen tegen Jing Yu. Leenstra neemt het op tegen de Zuid-Koreaanse Kim Hyun-yung. Namens Nederland komen verder ook Laurine van Riessen, Thijsje Oenema en Mark Tuitert in actie.