Zoon Marley steunt Snoop Lion

De zoon van Bob Marley heeft Snoop Dogg een hart onder de riem gestoken. De rapper kwam afgelopen week onder vuur te liggen bij rastafari's wegens zijn nieuwe rasta-alter ego Snoop Lion. Ze stellen dat Snoop rasta gebruikt om zijn reggaeplaat en film te verkopen.

De rapper kreeg de wind van voren van Bunny Wailer, bekend van Bob Marley and the Wailers. Ook stuurde een overkoepelende organisatie van rastafari's een brief naar Snoop waarin ze eisen dat hij zich geen Lion meer noemt en publiekelijk zijn excuses aanbiedt. Het woord 'lion' ligt gevoelig omdat de leeuw een belangrijk symbool is binnen de rastafari-gemeenschap.

"De naam van mijn vader zou niet eens genoemd moeten worden in deze zaak", vertelt Bobs zoon Rohan aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. "Hij zou Snoops wedergeboorte hebben omarmd. Waarom zou je iemand veroordelen vanwege zijn liefde voor rastafari's en Bob Marley?" Volgens Rohan heeft de familie Marley nooit problemen gehad met Snoop. "We konden het goed met hem vinden voor zijn transformatie en blijven hem steunen."