'Stalk moordenaar Fortuyn'

Europarlementariër Daniël van der Stoep roept vrijdag op de moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der G., het leven onmogelijk te maken als hij vrijkomt. Van der G. moet worden gestalkt en gevolgd, waar hij ook gaat en voor de rest van zijn leven, aldus Van der Stoep.

"Ja, ik roep op om Volkert van der G. te stalken voor de rest van zijn leven. Geef me gerust aan! Ik sta er duizend procent achter", aldus de ex-PVV'er in een tweet. Van der Stoep geeft verder aan te vinden dat de moordenaar van Pim Fortuyn een 'belachelijke straf' heeft gekregen.

Van der Stoep richtte in november een nieuwe politieke partij op, Artikel 50. De naam verwijst naar het artikel uit Verdrag van Lissabon waarin staat dat landen zich uit de Europese Unie mogen terugtrekken. Van der Stoep wil dat Nederland vertrekt uit de EU.

Van der Stoep zit sinds december 2011 als onafhankelijk europarlementariër in het Europees Parlement. Daarvoor maakte hij deel uit van de PVV-fractie, maar daar was hij niet langer welkom nadat hij dronken een aanrijding had veroorzaakt.

De 43-jarige Van der G. zit sinds de dag van de moord, 6 mei 2002, in de cel. Hij werd in 2003 veroordeeld tot achttien jaar celstraf. Hij kan in mei 2014 vrijkomen.