Crouching Tiger, Hidden Dragon krijgt vervolg

Er komt toch een vervolg op de succesvolle martial-artsfilm Crouching Tiger, Hidden Dragon. De opnames moeten in mei dit jaar van start gaan. Dat heeft filmstudio The Weinstein Company bevestigd.

Crouching Tiger, Hidden Dragon, geregisseerd door Ang Lee, stamt inmiddels uit 2000 en werd destijds genomineerd voor tien Academy Awards. De film won er daarvan vier. Ang Lee zal dit keer echter niet de regie op zich nemen. Naar verluidt is The Weinstein Company in gesprek met de ervaren Chinese filmmaker Ronny Yu om de regie te verzorgen. Het scenario van de nieuwe film is geschreven door John Fusco.

Net als Crouching Tiger, Hidden Dragon zal de nieuwe film ook gebaseerd zijn op de vijfdelige Crane-Iron boekenreeks van Wang Dulu. Crouching Tiger, Hidden Dragon was voor het merendeel een verfilming van het vierde deel uit de boekenreeks.

De nieuwe film zal gebaseerd zijn op het vijfde en laatste deel. In dit vijfde boek is de hoofdrol weggelegd voor Yu Shu Lien. Zij werd in de film uit 2000 gespeeld door Michelle Yeoh. Vermoedelijk keert zij terug voor haar rol, maar hierover en over de rest van de cast is nog niets zeker. Eerst zal Ronny Yu zijn aandeel in de film moeten bevestigen.