Van Geel verdedigt bekritiseerde Mathijsen

Technisch directeur van Feyenoord Martin van Geel vindt niet dat Joris Mathijsen verantwoordelijk moet worden gehouden voor de 3-0 nederlaag bij Ajax. Mede door een fout van de ervaren verdediger ging Feyenoord onderuit in Amsterdam. Maar Van Geel wil het verlies niet alleen op Mathijsen afschuiven.

"Dat de kritiek zich na de nederlaag tegen Ajax toegespitst op slechts één persoon is zeer onterecht", vindt hij in het Algemeen Dagblad. "Dat is niet alleen mijn mening, maar ook die van onze technische staf. Bel Ronald Koeman of Jean-Paul van Gastel maar, die geven hetzelfde antwoord", aldus Van Geel, die wel vond dat Mathijsen tijdens de wedstrijd niet thuis gaf. "Maar dat geldt eigenlijk voor de hele ploeg op Jordy Clasie na."

"Dat iedereen dan weer over Mathijsen heen valt, is een terugkerend verhaal. Joris is niet anders gewend en ik denk ook dat het altijd zo zal blijven. Natuurlijk was hij ook niet top tegen Ajax, maar we praten eigenlijk maar over één moment waarbij hij de bal verspeelde aan Fisher. Maar vervolgens vloog de bal wel in de korte hoek naast de keeper (Erwin Mulder, red.) Daar gaat iedereen maar gemakshalve aan voorbij."