Oz the Great and Powerful poster met Rachel Weisz

Welke heks zal Rachel Weisz vertolken? Een van de raadsels die de critici graag willen oplossen voor Sam Raimi's komende film Oz the Great and Powerful. Over een paar weken zal de film te zien zijn in onze bioscopen en met deze poster hopen we jullie interesse te wekken.

Naast Rachel Weisz zien we ook Mila Kunis en Michelle Williams de rollen vertolken van de heksen in het magische land van Oz. Voor wie het verhaal kennen zal het niet onbekend zijn dat de heksen erg van elkaar verschillen. Zo is het bijvoorbeeld geen raadsel meer dat Glinda - gespeeld door Michelle Williams - de goede heks speelt. Van welke aard de heksen Theodora (Kunis) en Evanora (Weisz) zijn, wil Disney nog niet vrijgeven. 

Deze poster zou kunnen impliceren dat Evanora de kwaadaardige heks zou kunnen spelen. Ze wordt ook wel de "koninklijke adviseuse" genoemd en wordt omschreven als "een heks om te vrezen", maar men kan alleen maar afvragen hoe deze personages precies gaan uitpakken. Het zal ons ook niet zo gek veel uitmaken. We hopen gewoon dat de film ons weet te pakken en meesleurt naar het aloude land van Oz. Visueel belooft deze film sowieso veel goeds en we laten ons daarom ook graag verrassen.

Rachel Weisz als de heks Evanora
Rachel Weisz als de heks Evanora

De poster is bedoeld voor Amerikaans publiek. De releasedatum voor Nederland staat voor 18 maart 2013 gepland.