FOK! wat een weer...Omslag nadert

Goedemorgen! Ook vandaag hebben we vrijwel hetzelfde weerbeeld als gisteren. Opnieuw een afwisseling van wolkenvelden en perioden met zon. De temperatuur ligt vanmiddag tussen de -1 en -3 graden en er staat een zwakke tot matige zuidoostelijke wind.

Morgen komt er al wat meer bewolking opzetten en dat is de voorbode van de neerslag die op zondag gaat vallen. Dit zou dan eventueel voor ijzel kunnen gaan zorgen, maar de temperaturen lijken vrij snel boven het vriespunt uit te gaan komen. De vorst zit echter nog in de grond en zodoende kan het toch nog aardig glad worden op de wegen. Vanaf maandag is het dan echt gedaan met de winter en kunnen de mutsen en handschoenen weer even in de kast. De wind draait van het oosten naar het zuidwesten en dat is de windrichting die zo gewoon is voor ons land. Met de zuidwestenwind zullen ook de regenzones ons land weer weten te vinden.

Op de Atlantische Oceaan ontstaat er een zeer diepe depressie van om en nabij de 925 hPa. Dit monster is de aanjager voor een sterke zuidwestelijke stroming die de zachte lucht tot diep in Europa zal laten doordringen. Als er in onze omgeving een lagedrukgebied passeert staan de barometers meestal niet lager dan 980 hPa. Die depressie op de oceaan is dus heel interessant om te gaan volgen de komende dagen.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Boswandeling KlapMongeaul maakte deze mooie winterfoto. Een eenzame wandelaar trotseerde de kou.