[League Cup] Swansea stunt tegen Chelsea

Swansea City zal de finale van de League Cup spelen tegen Bradford City. The Swans wisten de 2-0 voorsprong uit het vorige duel vanavond tegen Chelsea in stand te houden. In eigen huis werd het 0-0. Chelsea-speler Eden Hazard ontving tien minuten voor tijd een rode kaart, nadat hij een ballenjongen schopte.

Chelsea wist voorafgaand aan het duel dat er een zware klus lag te wachten in Wales. De Londenaren liepen in het heenduel van vorige week serieuze schade op, door het thuisduel op Stamford Bridge met 0-2 te verliezen. Twee fouten van verdediger Branislav Ivanovic werden The Blues fataal. Ook in de return slaagde Chelsea er niet om te winnen, waardoor vroegtijdige uitschakeling niet meer te voorkomen was.

Slap Chelsea
Ondanks dat Chelsea een zware opdracht stond te wachten, was het Swansea dat in de eerste helft een paar keer dichtbij bij een doelpunt was. Onder aanvoering van een sterk spelende Jonathan de Guzman, die vandaag bij de voorlopige selectie van Oranje werd gehaald, was onder meer goaltjesdief Michu dichtbij een treffer. Ook De Guzman zelf stichtte gevaar, maar zijn volley werd ternauwernood geblokt.

Chelsea had het lastig met het aanvallend ingestelde Swansea, dat de bezoekers geen kans gaf om op jacht te gaan naar de openingstreffer. Daar veranderde na rust weinig aan. Chelsea nam in het tweede bedrijf weliswaar het initiatief over, maar verder dan wat afstandsschoten kwam de ploeg van trainer Rafael Benítez niet. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord, waardoor Swansea zich finalist mag noemen. De Welshe club neemt het in de finale van de Capital Cup op tegen Bradford City, dat zich gisteravond al ten koste van Aston Villa plaatste voor de eindstrijd.