[Copa] Sevilla schakelt Zaragoza uit

Sevilla FC heeft zich woensdagavond voor eigen publiek overtuigend geplaatst voor de halve finales van de Copa del Rey. Nadat de eerste wedstrijd in 0-0 was geëindigd, volgde woensdagavond een afstraffing. Real Zaragoza kon kennelijk niet goed met die druk overweg, want de nummer achttien van de Primera Divisíon reisde met een 4-0 nederlaag en twee rode kaarten terug naar huis.

Op volle vaart kwam José Manuel Fernández met een gestrekt been in op de maag van José Antonio Reyes. De buitenspeler van Sevilla stortte ter aarde en moest zich meteen laten wisselen. De horrortackle van Fernández werd dan ook terecht bestraft met een rode kaart. Tien minuten later kopte Alvaro Negredo uit een corner de 1-0 tegen de touwen. Vlak voor rust verdubbelde Ivan Rakitic met een prachtige rush de score. Over de linkerflank kwam de Kroaat opgedribbeld en rondde zijn actie knap op eigen houtje af.

De frustratie liep op bij Real Zaragoza en Fran González ging vlak na rust op de bon. Dat kunstje herhaalde de Spanjaard een klein kwartier later. Met een overtreding in het strafschopgebied veroorzaakte hij, behalve zijn rode kaart, ook nog een penalty. Deze werd benut door Negredo, waarna Sevilla de wedstrijd tegen negen man simpel kon uitspelen. Invaller Manu zorgde voor de laatste goal. Hedwiges Maduro zat de hele wedstrijd op de bank.