Wanyama bekeken door Ferguson

Celtic-middenvelder Victor Wanyama is door Sir Alex Ferguson zelf bekeken in een 4-0 zege tegen Dundee United. Manchester United zal waarschijnlijk een bod gaan uit brengen.

Wanyama is een dragende speler bij Celtic en mede dankzij zijn goede spel is de Schotse ploeg nog actief in de Champions League. De ontwikkeling van de Keniaan is de meeste Premier League clubs niet ontgaan. Ploegen als Tottenham Hotspur, Arsenal en Newcastle werden al in verband gebracht met Wanyama.

Sir Alex Ferguson wilde het spel wel eens zelf zien en reisde naar zijn vaderland om Celtic met 4-0 te zien winnen van Dundee United. Wanyama speelde een goede wedstrijd en vond eenmaal het doel voor de landskampioen. Manchester United zal nu in beraad gaan hoeveel ze willen bieden voor de middenvelder.

Er is enigszins haast geboden bij een transfer, omdat hij een Keniaanse nationaliteit heeft en er nog een werkvergunning moet worden aangevraagd. Idealiter zou de transfer dit weekeinde afgerond worden, zodat er voldoende tijd is om de papieren op orde te krijgen.