El Hamdaoui: "Maak me nooit zorgen"

Mounir El Hamdaoui zag zijn club Fiorentina deze transferperiode twee aanvallers contracteren. De Marokkaanse aanvaller zegt er niet wakker van te liggen. Deze maand haalde Fiorentia Giuseppe Rossi op bij Villareal en Marcelo Larondo kwam van Siena over.

De concurrentie voor de voormalig Ajacied neemt dus behoorlijk toe. El Hamdaoui maakt het allemaal weinig uit, blijkt uit een gesprek met Voetbal International. "Ik maak me nooit zorgen", aldus de Marokkaan, die vanavond voor zijn land uitkomt tegen Kaapverdië in de strijd om de Afrika Cup. "Ik concentreer me alleen op mijn eigen prestaties. Ik doe mijn werk en de clubleiding doet zijn werk met het aantrekken van nieuwe spelers."

"Versterkingen zijn goed, op die manier wordt het team alleen maar beter", vervolgt de voormalige speler van onder meer AZ, Ajax en Excelsior. De international heeft, ondanks de toenemende concurrentie, veel vertrouwen in zijn huidige oefenmeester Vincenzo Montella.

"Montella is een goede trainer en hij is nog jong", aldus El Hamdaoui. "Ik denk dat hij heel goed werk heeft verricht. Vorig seizoen had Fiorentina het moeilijk en nu staan we op de vijfde plaats in de Serie A. Met de komst van de nieuwe spelers kunnen we onze goede reeks voortzetten."

De 28-jarige aanvaller maakte afgelopen zomer de overstap naar Florence en speelde sindsdien twaalf competitiewedstrijden namens La Viola, waarin hij drie keer scoorde. Fiorentina betaalde destijds zo'n vier miljoen euro voor de speler die uit de gratie was geraakt bij Ajax-trainer Frank de Boer.