Kwaliteiten Schaken verrasten Koeman

Toen hij VVV-Venlo verruilde voor Feyenoord leek een rol in de marge in het verschiet te liggen voor Ruben Schaken. Inmiddels mag de rappe flankspeler zich international noemen. In gesprek met Voetbal International spreekt Ronald Koeman over de eerste keer dat hij Schaken begroette tijdens een training in Rotterdam.

"Ik kende hem van naam, ik wist dat hij snel was, maar ik kon zijn kwaliteiten niet goed inschatten", blikt de ervaren oefenmeester terug. "Toen ik met hem kwam te werken, zag ik een buitenspeler die mij verraste, die meer kon dan hij had laten zien. Ik heb verhalen met hem gelezen dat hij vroeger niet leefde voor voetbal, dat hij verkeerde dingen had gedaan, maar daarvan was niets meer terug te zien."

Schaken plukt de vruchten van zijn drang om zichzelf te verbeteren, meent Koeman. "Ontwikkeling begint bij spelers zelf en zelfs op zijn leeftijd blijft Ruben zich maar ontwikkelen. Hij is snel, heeft diepte in zijn spel en zorgt constant voor dreiging. Van zulke spelers hou ik. Daarbij is hij belangrijk in het groepsproces. Dat alles bij elkaar maakt Ruben tot een speler met wie ik heel graag werk."