Kuijt: "Geduld kennen ze niet in Turkije"

Dirk Kuijt kreeg er maandag een stadgenoot bij in de persoon van Wesley Sneijder. De aanvaller van Oranje waarschuwt de Utrechter voor enkele valkuilen. De supporters van Galatasaray onthaalden Sneijder maandag als de verlosser van het vliegveld van Istanbul.

Typisch Turkije, meent Kuijt. "Als Turken iets willen, willen ze het ook metéén. Geduld zit niet in hun systeem. Wesley hebben ze als een god binnengehaald en nu gaan ze eisen dat hij ook meteen zo presteert", zegt Kuijt tegen Algemeen Dagblad.

De oud-Feyenoorder speelt sinds dit seizoen bij rivaal Fenerbahçe. Ook Kuijt werd door zo'n tienduizend fans welkom geheten, maar de aanvaller stelt dat zijn overgang met minder hectiek gepaard ging. Reden hiervoor was dat hij aan het begin van de zomer zijn transfer maakte.

"Zelfs nog voor het EK begon. Daardoor kon ik rustig op vakantie, de verhuizing regelen en een voorbereiding draaien zonder gedoe aan mijn hoofd. Ik weet zeker dat mijn goede start daarop is terug te voeren. Ik maakte zes goals in de eerste zeven wedstrijden, waaronder één tegen Galatasaray. Dan kom je heerlijk binnen."