[Coppa] Lazio in slotfase naast Juventus

Juventus en Lazio Roma hebben hun eerste duel in de halve finale van de Coppa Italia gelijkgespeeld. In Turijn werd het 1-1. Federico Peluso opende in de 63e minuut de score voor de thuisploeg, maar vier minuten voor tijd kwamen de Romeinen langszij. Stefano Mauri tekende voor die treffer. Over precies een week staat de return in Rome op het programma.

Juventus was in eigen huis de iets betere ploeg, maar toch was de treffer van de Oude Dame niet onomstreden. Peluso, die door een aantal overtredingen al blij mocht zijn dat hij nog in het veld stond, leunde bij zijn kopgoal zwaar op zijn tegenstander. De scheidsrechter zag er echter geen overtreding in en dus telde de treffer.

Na de 1-0 was Juventus nog enkele keren dicht bij een tweede treffer, maar de thuisploeg kreeg de bal niet weer tussen de palen. In de slotfase lukte dat Lazio wel. Een corner werd door de verdediging van Juve doorgekopt, maar belandde in de voeten van Mauri. Ondanks dat hij naar de grond werd getrokken, schoof hij de bal langs Juve-doelman Marco Storari.

De andere halve finale in de Coppa Italia gaat tussen AS Roma en Internazionale. Woensdag staan die twee ploegen in Rome tegenover elkaar. De return van dat treffen volgt echter pas in april.

Remise Juventus en Lazio in Coppa (Foto: Novum)