Laudrup: "Swansea geen favoriet tegen Chelsea"

Swansea City staat op de rand van de League Cup-finale. Trainer Michael Laudrup verkoopt de huid niet voordat de beer geschoten is.

De ploeg met veel Nederlandse inbreng won twee weken geleden het eerste halve finale-duel van Chelsea met 2-0. Clubtopscorer Michu opende de score vijf minuten voor rust. In blessuretijd gaf Danny Graham zijn ploeg een nog betere uitgangspositie voor het duel van woensdag in Swansea.

Toch wurmt Swansea-coach Laudrup zijn ploeg in de rol van underdog. "Ik denk niet dat wij de favoriet zijn. We weten waartoe Chelsea in staat is. Swansea City is een club die niet gewend is om wedstrijden zoals deze te spelen. We doen natuurlijk wel onze uiterste best om ons doel te bereiken", vertelde hij aan Sky Sports.

Natuurlijk ziet Laudrup wel een kans voor zijn ploeg. "Natuurlijk hebben we nu een betere kans dan voor de uitwedstrijd. Alles wat ik wilde voor het eerste duel was een resultaat waarmee we een realistische kans hadden om verder te komen. Dat is nu zeker het geval."