FOK! wat een weer...Bewolkt of zonnig

Goedemorgen! Het is deze winter al vaker voorgekomen dat het weer er ineens heel anders uit ziet dan dat ik in eerste instantie gedacht had. Dit komt doordat de weermodellen soms te veel vocht berekenen in de atmosfeer en daardoor lijkt het alsof het hele land een geheel bewolkte dag gaat krijgen. Het tegendeel is soms waar en dat bleek gisteren ook het geval te zijn. Ook vandaag hebben we met dit probleem te maken.

Ik denk wel dat de meeste zon in het zuiden te vinden zal zijn en de meeste bewolking in het noorden. Boven Duitsland ontstaat er voortdurend bewolking en door de oostelijke wind zal met name het noorden hier dus last van krijgen. Meer naar het zuiden toe lijkt de bewolking steeds dunner te worden, maar toch wil ik hierbij een slag om de arm houden. Ook is dit van invloed op de temperaturen in de nacht, want mocht het helder zijn dan kunnen de temperaturen zeker boven de sneeuw gaan zakken tot beneden de -10.  Vanmiddag ligt de temperatuur rond de -4 graden en er staat een matige wind uit een oostelijke richting.

Ik sprak er gisteren al over, maar de dooiaanval begint nu toch echt serieuzere vormen aan te nemen. Dit gaat vanaf zondag gebeuren. Of dit ook tot gladheid en andere winterse ongemakken gaat leiden is nog even de vraag, want het is mogelijk dat de temperatuur al snel boven het vriespunt uit gaat komen. Wel is er dan nog het probleem dat de vorst nog in de grond zit.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Zoontje in de sneeuw Het zoontje van gerrit098 was heerlijk in de sneeuw aan het spelen.

Sneeuw in de bossen

Een mooie wandeling in de sneeuw. Bij qtel en zijn vrouw was er maar een paar centimeter sneeuw gevallen.