Facebook laat je je kut voelen

De kogel is door de kerk. Dankzij Facebook voel je je kut. Dit is gebleken uit een Duitse studie, uitgevoerd onder zeshonderd personen.

Meer dan tweehonderd van de ondervraagden hebben aangegeven dat zij zich na een bezoek aan het 'Smoelenboek' slechter voelen dan ervoor. Dit komt vooral door jaloezie. Het zien van kiekjes van voorbeeldige gezinnetjes die genieten van een vrolijke vakantie laat je inzien dat jouw leven behoorlijk kut is, zo stellen de onderzoekers van de Berlin Humboldt Universiteit en de Technische Universiteit van Darmstadt.

We walgen allemaal wel eens van die vrolijke vriendjes, maar onderzoekster Hanna Krasnova zegt dat ze het nu wetenschappelijk heeft aangetoond dat socialenetwerksites 'toegang bieden tot veel positief nieuws en profielen van succesvolle 'vrienden', hetgeen leidt  tot jaloezie'.

Vooral als je een lurker bent op Facebook, heb je een kutleven. Van alle deelnemers geven degenen die zelf niet actief meedoen op Facebook maar slechts andere profielen bekijken, aan zich achteraf klote te voelen.