FOK!filmtip van de dag: X-men

We proberen jullie dagelijks wat leuks mee te geven en als het kan zelfs een dubbele tip. Vandaag krijg je er weer twee. De films sluiten op mekaar aan en daarom des te meer reden om de FOK!filmtip van vandaag ter harte te nemen.

Het gaat vandaag om de eerste twee X-men-films. X-men en X2, beiden geregisseerd door Bryan Singer. Vanaf 20.00u kun je inschakelen op RTL7 voor deze kaskrakers. Verfilmingen van de Marvel-comics bewijzen het laatste decennium sowieso al een zeer groot succes en X-men heeft daar zeker aan bijgedragen. Het verhaal gaat over mutanten, mensen die genetische afwijkingen hebben die zeer gunstig zijn en ze bijzondere krachten geeft. Er zijn mutanten die hun gave als een godsgeschenk zien, anderen dragen het als een last. Professor Charles Xavier (Patrick Stewart) ziet er het positieve wel van in en is het hoofd van een school die jonge mutanten helpt op te groeien met deze 'afwijking'. Zoals gezegd denkt niet elke mutant hetzelfde over zijn gave en zodoende zien we de mensenhatende Eric Lensherr, alias Magneto (Ian McKellen), zijn krachten bundelen met kwade bedoelingen. Het is aan Xavier om een groep samen te stellen om hem te stoppen.

Met rollen voor onder meer Hugh Jackman, Famke Janssen, Rebecca Romijn en Halle Berry kunnen we je niet anders adviseren dan een begin te maken aan deze serie.