'NS behandelt reizigers schandalig'

Uit een peiling op fok.nl blijkt dat ruim tweederde vindt dat de NS prutswerk levert deze winter en daarmee haar reizigers schandalig behandelt. Van de bijna 3000 respondenten kiest 68 procent voor 'Eens, schandalig hoe de NS haar reizigers behandelt' bij de stelling 'De NS Levert deze winter prutswerk!'.

Nog geen kwart is wèl tevreden met de nationale spoorwegen. De NS rijdt al voor de zesde dag met een uitgedunde dienstregeling, morgen is deze ook nog van kracht. Ook is er geen volwaardig alternatief voor de geschrapte Fyra-verbinding naar België. Waar de Belgische spoorwegen de treinenbouwer AnsaldoBreda nog 3 maanden uitstel geven om hierna juridisch onder het koopcontract van de spaghettiboemels uit te kunnen komen, zet de NS deze stap (nog) niet.

Ondertussen heeft de NS het heel druk met het belerend toespreken van het personeel van de niet rijdende Fyra-trein: Ze mogen absoluut geen NS stropdas om doen, maar moeten het exemplaar met het Fyra-merk dragen. Wanneer de NS zich met haar kerntaak gaat bezig houden en reizigers goed, snel en op tijd gaat vervoeren is helaas nog niet bekend.

Den Haag Centraal
'NS levert prutswerk' (foto: FOK!|Peter)